Volgers

dinsdag 1 mei 2012

Veel plannen maar alles op zijn tijd.

Hallo,

Ik Had jullie beloofd een foto van de cosmati ring te plaatsen als hij boven het bed zou hangen. DH was het niet met de plek eens en vond het zonde want boven de bank zou het ook erg goed staan. Er hangen verder nog geen quilts in huis omdat ik nog niet zo lang bezig ben, dus dan maar in de woonkamer en zie hier het resultaat.
De kip voor DD is ook af en heb ik voor de show even in het quilt huisje gehangen, de rand had ze zelf uitgezocht en ze is er erg content mee.


Dan de plannen : DD heeft als ze slaagt voor haar VMBO diploma een gala op school en tja gewone kleding is niet toegestaan. Maar gala jurken zijn erg duur en we hadden overlegd wat ze ongeveer voor jurk wilde en toen heb ik wat verschillende patronen op internet gezocht en daar heeft ze deze uitgezocht, het word het rechter jurkje met de strik.             
Daarna naar de stoffenwinkel om te kijken wat het geheel zou gaan kosten , dus stoffen uitgezocht die zij mooi vond en het patroon daar op gelegd ( advies van de winkelier) zodat het zo voordelig mogelijk werd,nou dat kan ik dan toch wel heel erg waarderen. De jurk word zwart(glanskatoen) en de strik word van de bling  bling stof . Dit is dus het eerste project waar ik mee bezig ga omdat het in juni af moet zijn en aangezien ik niet zo een kleding naaister ben zal ik er iets meer tijd voor nodig hebben. 

Dan heb ik een vriendin die zwanger is en daar toch wel heel veel moeite voor heeft moeten doen Eerst wilde het niet 15 jaar gedokterd toen 4 jaar geleden heeft ze een dochtertje gekregen daarna nog weer 2 miskramen en nu is ze gelukkig weer zwanger en het gaat voorspoedig !! Dus ik ga haar boxkleed maken. Ze heeft gevraagd of ik dat in zwart wit en grijs tinten wilde doen.Omdat haar huis zo ingericht is. Maar heb haar gezegd dat er toch iets van kleur in moet omdat het anders wel heel saai word. Ze is 30 november uitgeteld dus dat word project nr 2. Nou had ik nog een grote lap zwart fluweel en dat word de basis kleur.
Zaterdag zijn we naar de stofecke in Weener geweest en heb ik daar niet een mooie lap kinderstof met grijs wit gevonden ! Dus die meegenomen en hier en daar zit er een spikkeltje geel/oranje in en thuis had ik ook nog een lap in de zelfde kleur dus daar is het stof voor compleet, het patroon heb ik ook al en tegen de tijd dat ik er mee begin zal ik jullie er weer van op de hoogte houden.

 De komende weken kan ik misschien veel opschieten want ik moet verplicht thuis zitten omdat ze onze huurwoning komen renoveren. Ik zie er als een berg tegen op maar laat het maar over me heen komen. 8 Werkdagen zonder douche toilet en keuken, ja we mogen gebruik maken van douche en toilet in een leegstaande woning in de buurt maar dat zie ik niet zo zitten. 

Dat was het weer voor vandaag 
groetjes Els26
1 opmerking:

  1. Je Cosmati ring hangt daar prachtig, en je hebt een leuk kinderstofje uitgezocht dat en met zwart is wel te doen, desnoods nog iets met een zwart/witte ster (hebben we in de winkel) Succes met je jurk als je er niet uit komt je weet mijn tel.nr.

    BeantwoordenVerwijderen