Volgers

woensdag 25 april 2012

Een Affo en nieuwe plannen.

Hallo,

Jaaaaaah ik heb na ruim een jaar een Affo !! Het had zeker niet zo lang hoeven duren maar door mijn tennis elleboog heeft het een tijd stil gelegen en omdat het quilten pijn deed vergaat je de zin wel en kom je vanzelf in een quiltdip...maar nu is hij af ! En al zitten er hier een daar wat foutjes in ben ik toch best wel trots op mezelf.
Ook de blauwe uitwasbare stift die ik voor het eerst gebruikt heb en waar ik toch wel een hard hoofd in had of het er weer uit ging ..is helemaal verdwenen. Zie hier het resultaat ...
Nu in het weekend maar even naar de bouwmarkt en een latje halen zodat hij in de slaapkamer boven het bed kan hangen, als hij echt op zijn plek hangt zal ik nog weer een foto plaatsen. Maar ik ben heel tevreden met het resultaat van mijn eerste echte grote en moeilijkere quilt.

Dan de nieuwe plannen : De kippen quilt maak ik niet zoals bedoeld Ik heb drie kippen af en zoals ik al eerder schreef vond ik de kip van februari niet zo goed geslaagd. Mijn dochter echter vond hem wel erg mooi, dus dat word een mini quiltje voor haar. Van de hanen die ik af heb (januari en maart blok) maak ik ook mini quiltjes voor in mijn quilthuisje, mede doordat we te klein wonen voor meerdere grote quilts en kippen op ons bed ....nee daar moet toch nog iets anders voor komen.


Als ik die mini quiltjes klaar heb ga ik verder met de scrapstars die ik ook al in een eerder bericht heb laten zien, want ik heb mezelf er op betrapt met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn en daar kan ik niet zo goed tegen, word daar ietwat zenuwachtig van. Ik ben van de eerst iets klaar voordat je met nieuwe begint.


Maar ondanks dat ben ik toch even met mallen maken begonnen voor een hexagon quiltje Daar wil ik een soort tafelloper van maken voor in de huiskamer en omdat ik straks twee middagen in Oostwold ga zitten bij de kleine tentoonstelling van de quiltgroep in Gallerie Akkerman  is het wel fijn om wat te doen te hebben en ook iets wat makkelijk mee te nemen is. Daarbij kan ik daar in de zomer mooi mee in de tuin zitten werken.
Als laatste een foto van de honden die na een wandeling afgelopen zondag van 9 kilometer door het bos van Sellingen behoorlijk uit geteld waren ..en omdat Tessa toch wel heel apart lag kon ik het niet laten deze foto te maken 

Groetjes Els26



dinsdag 17 april 2012

Lente en een baal-moment

Hallo,

Vorige week kwam ik de tuin in en ineens staat dan een vijverplant prachtig in bloei Vraag me niet hoe die heet want ik heb geen groene vingers hoor. Ondanks dat het aldoor zo koud is zitten er zulke vrolijke bloemen aan dat ik dit even met jullie wilde delen. Het zijn net boterbloemetjes alleen dan iets groter Nou ja ik kan hier dus echt van genieten.
En verder met de Cosmati quilt Het doorpitten vorderde gestaag totdat ik de quilt op tafel uitlegde om naar het gehele resultaat te kijken.....oh grote griebels wat een shock.... Aan de binen rand was het helemaal gebobbeld. Grrrrr Cosmati in een hoek gegooid en 2 hele dagen niet meer naar gekeken. Ik was juist zo driftig aan het prikken omdat er een kleine tentoonstelling in Oostwold (gem.Oldambt ) op stapel staat. Dus echt balen, stiekum gedacht wat kan het schelen ik laat het wel zo.....  
Maar ik ken mezelf, ik ga me er gigantisch aan ergeren dus tornmes gepakt en alles weer uitgehaald en weer overnieuw begonnen Dit keer met de quiltring en dat gaat toch beter De eerste keer had ik het zonder ring gedaan omdat dit de buitenste rand was en de quiltring daar eigenlijk te groot voor was. Nu gaat het goed en heb alweer anderhalve zijkant af ( Dit is de laatste rand om te quilten) Maar om het af te hebben voor de tentoonstelling dat gaat me niet meer lukken. Vandaag heb ik de hele dag niks kunnen doen omdat onze dochter naar het ziekenhuis in Leiderdorp moest en tja dat ligt hier niet naast de deur. Maar het was voor een goed doel en na een half jaar hebben we eindelijk een diagnose waar we verder mee kunnen.

Lieve groetjes Els26

woensdag 4 april 2012

Speldenkussens, druk, nieuw, en weinig productie.

Hallo,
Een dag te laat maar wil toch nog even gehoor geven aan de oproep het aantal speldenkussens op het blog te zetten. Ik heb er maar drie, het rood wit gesteepte heb ik gemaakt van een restje stof waar ik een tuinbroekje voor mijn zoon had gemaakt toen hij 3 maanden was, hij is nu 20 Het kleine bloemetje was een opdracht bij de quiltbee bij Naaimachine Totaal in Kerkrade bedacht door Marie-Joze, en toevallig heb ik de bloem op het garenklosje vorige week gemaakt. Dat was de opdracht van de quiltgroep voor deze maand.
De bloem heb ik vastgemaakt met een stukje klitteband op het klosjes. Dat stond niet in de beschrijving maar ik vind het irritant  als ik een speld wil pakken en ik til iedere keer het bloemetje compleet uit het klosje (de bloem staat namelijk op een houten golf tee in het klosje) En nu zit hij goed vast. Dus nu heb ik een speldenkussen naast mijn luie stoel staan en 1 op de tafel dan kan ik op twee plekken werken en het kussentje laten staan.

Tja dat was ook gelijk de enige produktie tot nu toe want onze auto had er geen zin meer in En aangezien die al flink wat geld aan reparaties had gekost hebben we besloten dat we dat niet meer gingen doen en dat er een andere auto moest komen. Na een drukke zoektocht ( want het moest snel ivm het werk van DH) hebben we dan deze auto gevonden. Het is een Daewoo Tacuma.

Afgelopen zaterdag zij we naar de pier van Oterdum wezen rijden en hebben daar heerlijk gewandeld in een enorme storm wind, het was guur en erg koud maar wij kunnen er genieten van zo een wind aan de zee. Zie hier hoe de golven aan het eind van de pier opspatten.Echt gaaf om te zien hoor.........................

En dan nog een foto van Billie zodat jullie kunnen zien hoe zijn staart hem haast voorbij waaide hahaha
Hij vond een leeg blikje en wilde dat voor ons neerlegen zodat wij konden gooien maar dat was niet nodig het blikje waaide vanzelf weg dus hij heeft zich prima vermaakt.


Groetjes Els26